Made in NYC или ако рекламата трябваше да казва истината?

През март забелязах много яка кампания на сайта за недвижими имоти streeteasy. Не се среща често, някой който да ти казва истината в оите и да превръща недостатъците в предимства. Ню Йорк е известен с това, че виталните пространства са лукс, ако наподобяват размера на люлинска гарсониера.

5508b744abc2b

И какво му е толкова якото да живееш в кибритена кутийка? Мисля, че някой е намерил решението да направи симпатична и приятна кампания, която да те накра да разгледаш всичко.
“Град, в който миялна и сушилня означава, че си успял” или “Да, прозорецът ти гледа към тухлена стена, но зад тази стена е Ню Йорк”. Приятно, разглеждане.

Криейтив: http://goodbysilverstein.com
Клиент: http://streeteasy.com

999x757xbushwick.jpg.pagespeed.ic.b72jFqVj3_

1000x742xwalkup.jpg.pagespeed.ic.sQGmoHB9p6

1000x748xbed-doesnt-fit.jpg.pagespeed.ic.n3EeTYiR_8

1000x754xpets.jpg.pagespeed.ic.vfMtpiWDXS

1000x760xbodybuilders.jpg.pagespeed.ic.OVw4N4uttn

1000x760xpied-a-terre.jpg.pagespeed.ic.IuyRuVqab7

1000x763xwasher-and-dryer.jpg.pagespeed.ic.4MkfnizhXg

1000x767x500-sq-ft1.jpg.pagespeed.ic.Jqr21CRGvX

1000x768xbrick-wall.jpg.pagespeed.ic.cAg0nfXrzA

Секс, праx и кафево. Криейтив made in BG

Тия дни признавам, само лежа и чета бг фейсбука, малко и от туитъра, но неизбежно откривам гениални неща, които ми напомнят защо никога няма да работя в рекламна агенция. Не щото съм талантлив, а от страх да не направя нещо подобно. Въпреки, че тук летвата е много свалена. Трябва да отслабна, за да се провра отдолу.

11053725_10155669070245654_6318757456231485192_n

Порно с деца? Не бе, просто криейтивът на Bingo е лелка с брак от гимназията, която не е гледала x-rated филми дори с учебна цел. Примерно да види как “свършват” всички. Ще ми се да пуса сълза и да кажа: “Ама, вие сериозно ли, бе?”

Втората обаче кърти също. Не знам за вас, аз виждам котка, отрепана от живота, с видими нарко тъжни очи, намерила последни шеесе лева за половинка по мръсните мазета, в очакване на дилъра. PETA да се намесят.

11407216_755937987837282_992668826690337140_n

Стигаме и до любимата тема. Кафево. Директно цитирам. Как взеха и ми откраднаха идеята за Серенгети. Какво благозвучно име за тоалетна хартия. Кви са тия милдета и зебри, цеви и сие. Серенгети – маркетинг който е бил изяден, преработен и изходен. И това е резултатът. И търча към restrooma-а както му викат тука. Щото #шепочина.

С благодарности на: @zveretz и Десислава Витков.

Изчезналите крака на Vivacom

От тази реклама виждам, че с Виваком можеш да върнеш до 7 дни назад телевизията. А, дали може да дадете и няколко cmd-z / ctrl-z във фотошопа и да върнете краката на момичетата. Защото колко момичета и колко крака виждате на картинката? Митко Павлов не…

Новото парче месо – Новомес

Снимка: не притежавам права Пясък, море и залез. Чисто голо лапе държи вакумирано филе Елена и лази измежду фалосоподобни кренвирши и салами. Закачлив примамлив слоган “Новомес за всеки / А ти искаш ли?” ни кара да разтворим устни и да го пожелаем целия. Тази реклама…

ВзЕми т’ва вдъхновение!

Днес един приятел ми показа новия каталог на Метро. Викам му, пич, т’ва е някаква шега. Нееее. Както и Орешарски, това не е шега. Това е умряло прасенце сукалче в плик. Във вкумиран плик “брат”. А, посланието? С магията на Коледа. Вдъхновение за вашия бизнес….

Mtel на екстази или поглед 13 години назад към сп.Егоист

Значи, вчера се разрових в старите списания да намеря нещо интересно за личната си библиотека, в твърде личната си обител. Ровейки, изрових един стар Егоист, но не от най-старите. Юни 2000-та. Сашо Жеков е главен, Нойзи е редакционен директор, а Емо Захариев – криейтив директор….

Офлайн реклама с нулев бюджет

Някой се се сетил да мине по най-тънкия начин. Клечка, принтнат лист и ламинат. После го бодваш на Попа, вечерта и си в играта. BTW рекламата е на център за лазерна епилация. Честно на мен храстчетата на Попа са ми симпатични и някак си се…

Андрей Слабаков – българският Марлборо мен

Не мразя Андрей Слабаков. Изненада, нали? Даже съм му бил фен на филмите “Вагнер”, “Перловец-река на живота” и “Хиндемит”. Предполагам не са много хората в България обаче, които го свързват с тях. Слабаков е повече известен като телевизионен мозък – дава ни съвети за живота….

Beatles вдъхновиха БГ туристическа агенция

Не мога да си обясня съществуването на агенция с име “Desi-s-biseri tours”, освен с дълго слушане на битълсовия Sgt Pepper’s loneley hearts club band и в частност Lucy in the sky with diamonds. Деси нямала диаманти, но и бисери са супер.

Уралгин СР

Където е текло, пак ще тече!

Влизам в бургаска аптека в мола и докато се моля да ми продадат витамини без рецепта се заглеждам в рекламката на Уралгин СР. Значи сега няма да коментираме Йоско, Коцето и Въргала, ама ми стана много мило като ги гледам фотошопнати редом с малкия пикаещ…