Солунски софийщини

Приличат ли си двата града.

Вероятно сте ходили в Солун и точно поради тази причина няма да ви пълня главата с глупости. Само ще споделя няколко импресии от града.

more

Защо отидох?

Отидох да погреба кредитната си карта (третата) в H&M. Макар да не успях да я уморя до край, мисля че и взех някои от последните капки кръв.

ulica-w

Докато правех бесния шопинг (в центъра, тъй като не знам къде се намират аутлетите) научих няколко неща.

Влизане с кола в Солун – Караш по пътя само направо, докато не видиш морето. Биеш един десен и паркираш по някоя вътрешна улица. Ако свиеш на ляво не искам да те мисля – заради задръстването и липсата на начин за паркиране.

Предполагам София и Солун трябва да се побратмият като градове, мисля че имаме сходни неща, като

1.Кучета:

Няколко напълно безстопанствени Джеки-та лениво се изтягат, та чак ги мързи да мислят.

ku4e-11

ku4e-2

ku4e-3

2. Боклук

Може Бойко да ми вземе назаем снимките, за да покаже, че има и друг град с проблеми в своевременното събиране.
bokluk-1

bokluk-2

bokluk-3

Поради лиспа на пипала от октоподи в заведението бях принуден да ям пица, ама доста вкусна

pizaa

Разбира се и малко шопинг – самоснимах се в едно огледало да видите как съм се накичил като цигане. М-у другото купих си цайсите със златни рамки само срещу 5 евро. Велики са. Съвсем скоро ще ме видите барнат с тях.

shopping

BTW Личи се, че Солун е европейски град за разлика от София. И той като другите европейски градове е пълен с африканци и индийци, които раздвижват ъндъргаунд бизнеса с чанти и фалшиви кожени изделия. Навсякъде има джънкове. Улични музиканти пък хванахме да свирят песен на Емил Димитров. Очевидно беха наши хора.