Отмъщението

Никога не съм писал разказ. Ето пробвах се. Сигурно не става, знам ли. Поствам си го в блога, защото на драскачите мястото им е в собствените им блогове. Простете ми правописните грешки. Ето го и него:

Веднъж ме биха, нарочно се свлякох с идеята да спрат, но уви паднах в локва. Трябваше да стана, че беше мокро и те продължиха да ме бият. Все тая, беше забавно. Ама и локвата, не е като да се къпеш в морето. Не ме боля. След боя ми помогнаха да се изправя и си стиснахме ръцете. Щото вече ме беха били доста и ми дойде акъла в главата. Така де, са за кво да се сърдя, като съм си виновен. Изпратиха ме до спирката и си казахме, че трябва някой ден да пийнем по бира.

Днеска ме биха други, лежах в локва ама не можех да стана. И не беше забавно. Познавах ги. Аверчета. Бяха бавни премерени удари от в слабите ми места. Места, които им бях казал само няколко дни преди това. “Боли ме там, викам. Много ме боли като някой ме пипне там, дано никой не се сети, че само ми е едно, много гадно такова”.

И те ме спукаха от бой. Ама по-лошо, че като ме оставиха почна да боли повече. И никой не мина да ми подаде ръка. Знаеха, че съм в локвата, ама всички се бяха върнали вътре в бара, все едно ме нямаше. То като се замисля, верно ме е немало за тях. То аз, ей така спрях да си същестувам. Останах си сам за себе си, ама то като си сам за себе си все едно те няма. Ебаси, даже се разплаках. Беше ми тъжно. В безпомощно състояние. Като ме биха врагове си станахме приятели, като ме биха приятели си станахме врагове.

И си лежа и си мисля, как трябва да се доизвлача някак си надолу по улицата. Около мен само улични кучета. Като си легнал кучетата не те лаят. Смятат те за свой, безопасен. Един такъв измизерял акто тях. Гладен, зъзнещ и тресящ се. Душат ме, гледат ме, едно ме близва по носа. Свой ме чувстват, мръсен, гаден, пребит и миризлив. Усещам топлия му език на носа си, ама ми става хубаво. Поне едно улично куче да ме намери за свой в тази вечер. После кучето сяда до мен и се оглежда. Сега все едно ме пази гадинката. Винаги съм обичал кучета. Става ми мило и за момент ми олеква.

Не знам откъде да намеря сили. Не ми е толкова зле, защото съм пребит, а ми е толкова зле защото съм толкова сам. Болките нищо не са, не ги усещам, от някъде кървя, но стичащата се по тялото ми кръв само ме топли. Викам си, все ще взема да долазя до някоя дупка наблизо, поне да не ме гледат хората. Я малки деца ще минат, я някои щастливи хора, за какво да гледат грозни гледки.

Свивам се зад една ограда и си викам, че малко ми остана. Не да живея, а да се домъкна до нас. То и за живота не го знам колко е останал, ама него ще го мъча, ще го дърпам, ще си го живея. Само да стигна до нас.

Ония гадове и без това вече са ме отписали. То може ли да им се сърдя. Просто не ме харесваха вече и беше най-лесно да се отърват от мен. Не мога да ги виня. Някой трябваше да извади ножа и да свърши работата, но сигурно некак си тоя някой е ръгнал встрани от местото. Не знам щото не е искал ли, щото в последния момент там нещо или просто им е било се тая дали ще умирам или ще се мъча.

Вали сняг мамка му. И щипе студа, и искам да съм на топло някъде, ама няма. Сега всичко скърца направо, та и аз отвътре скърцам. Студ и скреж. Стари пирони и стари дъски. Свивам очи и в скърцанията от миналото виждам всичко. Тръгва като на филм. Навсякъде слънце. Едно топло и леко, следобедно. Червена следобедна светлина. И усмивки на момичета. Слънцето зад тях, контражур, от време на време им виждам закачливите погледи и разлюлени коси. Държат се за ръце и ми махат и на мене. И после си тръгват нагоре по плажа и аз ги гледам. Не искам да тръгвам с тях. Искам само да ги гледам. Прекрасни са. Толкова не искам да има нищо грозно до тях, че не мога да ги последвам. И пак става студено.

Най-интересното е, че докато се сипе снега и ми пада на лицето, щото скрит зад стената още лежа по гръб, си усещам железото. Втъкнал съм го отзад, дърта тежка бангия, Берета, четиресе и пети от миналия век, на сто години дет се вика, ама ако се върна мога да им пръсна главите докато се смеят надвесени на бирите си.

Сега ще питате защо чак сега? Ми защото не очаквах. Ама толкова не очаквах, че ако пак тръгнеха да ме вадат от бара и да ме наритат отвън, пак немаше да ги гръмна, щото още не мога да повярвам, копеле.

Беше вечер като вечер. Влизам сред свои, всеки мълчи. Викам няма парти нещо, а те извръщат глави. Само барманчето с един жалостив поглед, всичко усетих. Знаеш ли, още не знам причината за всичко, но само по неговия поглед можех да разбера, че съм оттекъл. После стана като на кино, бързо и на улицата. Биха ме бързо и ме ръгаха, пред бара дето си ходя всяка вечер. Накрая, като не можех да движа много-много само ме замъкнаха настрани до локвата. На тъмно. И ме отебаха като пияница. Вечер там хвърляхме пиянките.

Викам си, ей сега ще стана и ще събера сили и ще влеза. И като почна наред. Даже нема да ги гърмим в главите. Само в крака, стави и кореми. Да мрат бавно, докато ги кълцам с натрошени бутилки. Напъвам се, напъвам се и толкова се ядосвам, че ми става смешно. Че чак и се засмивам, ама ме заболяват ребрата, та трябва да спра. Значи, то че няма да се отмъщава, няма. Ама какво да правя.

Мисля си, снегът ме вали. Бездна от самота, та чак ми гълта мислите и все едно медитирам. Небето е червено, студено, но вече ми е меко едно. Обичам в София да вали сняг вечер. Скрива всичките боклуци. Ако продължава да вали така и мене до сутринта ще ме скрие. Та кому съм нужен аз? Нищо не направих за никого. Не, че съм чакал некой да ме обича.То любов не се чака, любов се дава. Аз колко да съм дал, една шепичка. И тя си тръгна заедно с тях и сигурно вече не живея в никакви спомени на никакви хора. Абе, отписан.

Леко почвам да стържа по стената до мен и се надигам. Куцук-куцук все ще се докарам до нас. Гледам към входа на бара и сякаш отгоре ми идва перфектното отмъщение. Просто не знам как не ми е минало през ума толкова време. Пак ми става смешно. То е лесно. То е повече от лесно.

Сякаш некаква черупка се пука около мен и пада, като на некъв закостенял орех и отвътре излизам чисто нов и мек и ми е едно ебати лекото. И май некъв зъб се кани да падне, ама това нема да ми развали хубавата усмивка. Ако имах цигарка, щях да пална една. Ама и ръцете са ми целите в кръв и кал и не искам да си бъркам по джобовете. Стил, сещаш се, нали?

Време е за отмъщението ми. Вместо към бара тръгвам в обратната посока, като пускам железото в първата кофа. Викам си, нема смисъл. Просто тая съдба говори на некъв извартен език и има странен начин да ти каже, че е време за новия ти живот. Защото няколко пъти съм бил на ръба му и все го гледам отгоре и все ме е страх да скоча, а ето че съдбата ми ги прати тия гадове и те направо си ме хвърлиха в дупката. И вече съм долу, и макар и пребит за първи път усещам, че съм свободен. И вместо да се върна назад, аз вече мога да виждам напред и им обръщам гръб. Защото няма по-голямо отмъщение от това да не отмъщаваш въобще. Просто да смениш посоката, защото никой не го очаква от теб. Всеки стиснал зъби примерно, ако те види пак да се връщаш се готви, къде ще го удариш, ама ти просто вече не минаваш по тая улица и ти е все тая. Просто не искаш да удряш никого, просто отебаваш и се разтоварваш от това.

И тръгвам нагоре куцайки не, ами направо влачейки се, ама ми е едно хубаво такова леко. И вече ми стана съвсем смешно.

Почна да трупа сериозно, влача се, кървя, олюлявам се. Замаяно ми е и ми е добре, усещам как ставите ми скърцат като дъските и пироните в мен, но това вече не е скърцането на миналото. Някак си прилича, но не е същото. Сега минало и бъдеще си скърцат заедно от студ ама аз живея сега или поне се опитвам. И това сега ми е ебати якото. Ама точно така не съм се чувствал по-жив откакто Елена ме целуна в 6-ти клас. Сърцето ми пее пролетни песни, а зимата ме сгъва на две. Абе, мани я тая зима. Тя е вънка, не е вътре.

Сега ми става леко. Хубаво. Започвам пак да я виждам. Следобедната червена светлина на лятото. Минути до залеза. Морето. Едно топло, топло и пак започва да грее и аз пак ги виждам с разветите им коси. Толкова грее, че вече усещам, че грее от мен. От гърдите ми. Те, хванати за ръце, момичетата, още не са се скрили на плажа. В горния край са преди горичката, но ги виждам. Ходят, смеят се. Провиквам се и те спират, гледат ме усмихнати. Идваш ли, питат. Идвам. Чакайте ме. И тръгвам да тичам. А около мене само светлина.

На сутринта снегът вече е покрил всички боклуци на София.

78 comments

 1. roderik · March 27, 2012

  уау… браво… талант да искаш

  не спирай да пишеш… и успех

 2. Божо · March 27, 2012

  Страхотен разказ!

 3. ZORNITSA · March 27, 2012

  Napravo e strahoten!Bravo!

 4. Gergana · March 27, 2012

  Хареса ми. “Градивният” бой не е лошо решение за запълване на времето. Но е важно от кого изяждаш шамарите и по какъв повод, а за съжаление… боклуците не се покриват и отмиват от чистия сняг, поройния дъжд и бурния вятър. Историята е хубава. Тя е част от нас. На къде сме тръгнали без нея… тя подрънква след нас като празни кутии, вързани с канап, а ако са пълни – тежат и ни притесняват… :).

 5. Готино е, има идея и емоция, още повече. Абе, писателче си си ти, кво се прайш на скромен… Хах, то не че и аз не процедирам така, ама, то си е нормално за гения да забива в самоирония и самоподценяване. А и като е направено “на ташак” – мм, муцка, точно в целта:)…

 6. Wilhelmina · March 27, 2012

  Deep thinking – adds a new disnimeon to it all.

 7. Hallo, Das gesundheitsfestival war sehr interessant nur der Termin sehr unglücklich gewähltUnd sehr schlecht promotet. Ich hatte eine Lose gekauft. wie und durch wen erfahre ich obIch überhaupt etwas gewonnen habe?Viele Grüße aus HamburgChrista SchmeerPS Findet nächstes Jahr wieder eine Messe statt?ü

 8. finanzen.net · March 27, 2012

  Hmm hvorfor fortjener jeg å vinne. Aldri noe lett spm det der. Men jeg har jo godt opp none kilo i jula og hadde vært utrolig gøy å vinne denne premien, slik at jeg kunne sitt ei sofaen spise godteri, mens jeg ser resten av familien min forbrilsk prøver å få av seg julefleske

 9. http://www./ · March 27, 2012

  au nom de l’Ideal du moi de Nino Manfredi, et de quelques millions de personnes qui parlent la même langue, il serait mieux d’écrire bien le titre du film italien: PANE E CIOCCOLATA! :)

 10. other · 17 Days Ago

  I simply want to mention I am just beginner to blogging and site-building and really savored this page. Likely I’m want to bookmark your blog post . You surely come with impressive writings. Thanks for revealing your blog.

 11. Hey, you used to write fantastic, but the last few posts have been kinda boring¡K I miss your great writings. Past few posts are just a little out of track! come on!

 12. Hey, you used to write fantastic, but the last several posts have been kinda boring¡K I miss your great writings. Past few posts are just a bit out of track! come on!

 13. Hi, i think that i saw you visited my site thus i came to “return the favor”.I’m attempting to find things to enhance my web site!I suppose its ok to use a few of your ideas!!

 14. aoflibrary.net · 15 Days Ago

  Definitely, what a fantastic website and educative posts, I surely will bookmark your website.All the Best!

 15. Excellent read, I just passed this onto a colleague who was doing some research on that. And he actually bought me lunch because I found it for him smile Thus let me rephrase that: Thank you for lunch!

 16. when it comes to football, Beckham is of course the best player that i know*

 17. I¡¦ll right away snatch your rss feed as I can’t to find your e-mail subscription link or newsletter service. Do you’ve any? Kindly allow me recognise in order that I may subscribe. Thanks.

 18. Pretty section of content. I just stumbled upon your website and in accession capital to assert that I acquire actually enjoyed account your blog posts. Any way I will be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently quickly.

 19. brandsfavor.com · 12 Days Ago

  hello!,I like your writing very so much! percentage we keep up a correspondence more approximately your article on AOL? I need an expert on this house to solve my problem. May be that is you! Looking ahead to look you.

 20. It’s the best time to make some plans for the future and it’s time to be happy. I have read this post and if I could I want to suggest you some interesting things or suggestions. Perhaps you can write next articles referring to this article. I desire to read more things about it!

 21. science and technology · 12 Days Ago

  Hello.This article was really motivating, particularly because I was investigating for thoughts on this topic last couple of days.

 22. chanelpascher.com · 12 Days Ago

  You are a very capable person!

 23. Garth Tatevosian · 12 Days Ago

  Great remarkable things right here. I am quite delighted to look your site. Thanks very much and I am just looking ahead to get in touch with you. Will you please drop me an e-mail?

 24. healthexpo2015.net · 11 Days Ago

  Hello there, I found your website via Google while looking for a related subject, your site came up, it looks good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.

 25. www.crammonduk.com · 11 Days Ago

  I would like to thnkx for the efforts you have put in writing this website. I am hoping the same high-grade website post from you in the upcoming as well. In fact your creative writing skills has inspired me to get my own blog now. Actually the blogging is spreading its wings quickly. Your write up is a good example of it.

 26. gshguide.com · 11 Days Ago

  I like what you guys are up too. Such smart work and reporting! Carry on the superb works guys I have incorporated you guys to my blogroll. I think it’ll improve the value of my website :)

 27. excellent points altogether, you simply received a logo new reader. What might you recommend about your post that you made a few days ago? Any positive?

 28. Fashion · 10 Days Ago

  Thank you for sharing excellent informations. Your web site is so cool. I’m impressed by the details that you’ve on this blog. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this web page, will come back for more articles. You, my friend, ROCK! I found just the information I already searched everywhere and just could not come across. What a great web-site.

 29. kenoshanow.com · 10 Days Ago

  excellent issues altogether, you just received a new reader. What may you suggest about your publish that you simply made a few days ago? Any certain?

 30. villathalassa.com · 10 Days Ago

  You could definitely see your expertise within the paintings you write. The sector hopes for more passionate writers like you who aren’t afraid to say how they believe. At all times go after your heart.

 31. www.yoghurtplus.com · 10 Days Ago

  My brother suggested I might like this website. He was totally right. This post truly made my day. You can not imagine just how much time I had spent for this information! Thanks!

 32. Fashion · 10 Days Ago

  Thanks for all of your work on this blog. My daughter really loves making time for internet research and it’s easy to see why. My partner and i learn all regarding the compelling method you present precious items by means of this blog and as well as boost response from some others about this content plus our daughter is undoubtedly discovering a whole lot. Enjoy the rest of the new year. You have been doing a brilliant job.

 33. http://ircyb.org · 10 Days Ago

  Thanks a bunch for sharing this with all folks you actually realize what you are talking about! Bookmarked. Please additionally seek advice from my site =). We could have a link trade contract among us!

 34. Home Improvement · 9 Days Ago

  You could certainly see your skills within the work you write. The arena hopes for more passionate writers like you who aren’t afraid to mention how they believe. All the time go after your heart. “We may pass violets looking for roses. We may pass contentment looking for victory.” by Bern Williams.

 35. You made some clear points there. I did a search on the issue and found most persons will agree with your site.

 36. magnificent points altogether, you just won a new reader. What would you suggest in regards to your publish that you just made some days in the past? Any certain?

 37. chocolate cake recipe · 9 Days Ago

  Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to far added agreeable from you! By the way, how could we communicate?

 38. cycling · 9 Days Ago

  Hi, i think that i saw you visited my weblog so i came to “return the favor”.I’m trying to find things to enhance my website!I suppose its ok to use some of your ideas!!

 39. small business ideas · 9 Days Ago

  hey there and thank you for your information – I have certainly picked up anything new from right here. I did however expertise some technical issues using this site, as I experienced to reload the website lots of times previous to I could get it to load properly. I had been wondering if your web hosting is OK? Not that I am complaining, but sluggish loading instances times will often affect your placement in google and can damage your high quality score if ads and marketing with Adwords. Well I am adding this RSS to my email and could look out for much more of your respective fascinating content. Make sure you update this again soon..

 40. chicagoseoservice.org · 9 Days Ago

  Awsome info and right to the point. I don’t know if this is truly the best place to ask but do you guys have any ideea where to hire some professional writers? Thank you :)

 41. arts & entertaiment · 9 Days Ago

  Magnificent goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you are just too wonderful. I really like what you have acquired here, really like what you are saying and the way in which you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it wise. I cant wait to read far more from you. This is actually a tremendous web site.

 42. modern technology · 9 Days Ago

  Keep working ,impressive job!

 43. foreclosure homes · 9 Days Ago

  It¡¦s really a nice and helpful piece of info. I am satisfied that you just shared this helpful information with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

 44. automaker · 9 Days Ago

  I am constantly looking online for tips that can assist me. Thank you!

 45. play games · 9 Days Ago

  Simply want to say your article is as astounding. The clarity in your post is just excellent and i could assume you’re an expert on this subject. Well with your permission let me to grab your RSS feed to keep updated with forthcoming post. Thanks a million and please continue the rewarding work.

 46. I have learn several excellent stuff here. Definitely value bookmarking for revisiting. I wonder how a lot attempt you place to make one of these fantastic informative web site.

 47. Home Improvement · 9 Days Ago

  I like the helpful information you provide in your articles. I’ll bookmark your blog and check again here regularly. I am quite certain I will learn lots of new stuff right here! Good luck for the next!

 48. News · 8 Days Ago

  Its fantastic as your other posts : D, thankyou for putting up. “The present is the necessary product of all the past, the necessary cause of all the future.” by Robert Green Ingersoll.

 49. News · 8 Days Ago

  F*ckin’ awesome things here. I am very happy to look your post. Thank you so much and i’m having a look forward to contact you. Will you kindly drop me a mail?

 50. News · 7 Days Ago

  Utterly written subject material, Really enjoyed studying.

 51. I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is tasteful, your authored material stylish. nonetheless, you command get got an edginess over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again as exactly the same nearly very often inside case you shield this increase.

 52. faturaodemeleri.com · 7 Days Ago

  You can definitely see your enthusiasm in the paintings you write. The sector hopes for more passionate writers like you who aren’t afraid to mention how they believe. At all times go after your heart.

 53. I¡¦ve recently started a web site, the information you offer on this website has helped me greatly. Thanks for all of your time & work.

 54. guardianassetadvisor.com · 7 Days Ago

  I am extremely impressed with your writing skills as well as with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Either way keep up the excellent quality writing, it is rare to see a great blog like this one nowadays..

 55. News · 7 Days Ago

  Pretty section of content. I just stumbled upon your blog and in accession capital to assert that I acquire in fact enjoyed account your blog posts. Any way I will be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently quickly.

 56. News · 6 Days Ago

  Somebody necessarily assist to make severely articles I might state. This is the very first time I frequented your web page and thus far? I surprised with the analysis you made to create this particular submit amazing. Magnificent task!

 57. Fashion · 6 Days Ago

  Thanks so much for providing individuals with an extremely pleasant possiblity to read in detail from this website. It’s usually very lovely and full of a lot of fun for me personally and my office colleagues to search your website no less than thrice in a week to learn the new things you have got. And indeed, I’m at all times satisfied with all the mind-boggling suggestions served by you. Some two points in this post are unequivocally the simplest we’ve ever had.

 58. News · 5 Days Ago

  Excellent web site. Plenty of helpful info here. I am sending it to several friends ans also sharing in delicious. And obviously, thanks on your sweat!

 59. News · 5 Days Ago

  Thanks for sharing superb informations. Your site is so cool. I am impressed by the details that you have on this web site. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this website page, will come back for more articles. You, my pal, ROCK! I found simply the information I already searched everywhere and just could not come across. What a great site.

 60. I am not sure where you are getting your info, however great topic. I must spend some time finding out much more or understanding more. Thanks for fantastic information I used to be on the lookout for this information for my mission.

 61. www.ministry-health.info · 4 Days Ago

  hi!,I love your writing very a lot! percentage we be in contact extra approximately your post on AOL? I require an expert on this space to solve my problem. May be that’s you! Having a look ahead to see you.

 62. http://poia.info · 4 Days Ago

  I¡¦ve recently started a website, the information you provide on this website has helped me tremendously. Thanks for all of your time & work.

 63. I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is tasteful, your authored material stylish. nonetheless, you command get bought an shakiness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again as exactly the same nearly a lot often inside case you shield this hike.

 64. News · 4 Days Ago

  Thanks for the sensible critique. Me & my neighbor were just preparing to do a little research about this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more from this post. I am very glad to see such excellent information being shared freely out there.

 65. News · 4 Days Ago

  I have been absent for a while, but now I remember why I used to love this web site. Thanks, I’ll try and check back more often. How frequently you update your website?

 66. Fashion · 3 Days Ago

  I think you have mentioned some very interesting details , thanks for the post.

 67. Home Improvement · 3 Days Ago

  I will immediately snatch your rss feed as I can’t in finding your email subscription link or newsletter service. Do you’ve any? Please let me recognise in order that I may subscribe. Thanks.

 68. Home Improvement · 3 Days Ago

  I have to get across my gratitude for your kind-heartedness supporting those people who really need assistance with this one issue. Your very own dedication to getting the message all around appears to be especially powerful and has consistently permitted somebody much like me to realize their dreams. Your amazing interesting suggestions denotes this much to me and additionally to my fellow workers. Thank you; from everyone of us.

 69. You really make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be really something which I think I would never understand. It seems too complex and extremely broad for me. I’m looking forward for your next post, I’ll try to get the hang of it!

 70. Home Improvement · 2 Days Ago

  You have remarked very interesting points ! ps decent website . “Never take the advice of someone who has not had your kind of trouble.” by Sydney J. Harris.

 71. News · 1 Day Ago

  I really appreciate this post. I have been looking all over for this! Thank goodness I found it on Bing. You’ve made my day! Thx again!

 72. science · 1 Day Ago

  Great blog right here! Also your web site quite a bit up fast! What host are you the use of? Can I get your associate link for your host? I want my site loaded up as quickly as yours lol

 73. Home Improvement · 1 Day Ago

  Wow! This can be one particular of the most beneficial blogs We’ve ever arrive across on this subject. Basically Excellent. I’m also a specialist in this topic so I can understand your hard work.

 74. Home Improvement · 19 Hours Ago

  Some genuinely quality blog posts on this internet site , saved to my bookmarks .

 75. vegan recipes · 12 Hours Ago

  Great awesome things here. I¡¦m very glad to look your article. Thanks a lot and i am looking forward to touch you. Will you kindly drop me a mail?

 76. Condo · 12 Hours Ago

  Undeniably believe that which you said. Your favorite reason seemed to be on the internet the easiest thing to be aware of. I say to you, I definitely get annoyed while people think about worries that they plainly don’t know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side effect , people can take a signal. Will probably be back to get more. Thanks

 77. university · 12 Hours Ago

  Very nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have truly enjoyed surfing around your blog posts. After all I’ll be subscribing to your feed and I hope you write again very soon!

 78. stimulants · 12 Hours Ago

  I have been examinating out some of your articles and i can state pretty nice stuff. I will surely bookmark your website.