Колумбиеца и зелената енергия (при това не от коноп)

Рапърите започват да се грижат за околната среда и предричат енергийна революция. Това го разбирам от Колумбиеца, част от дуото Колумбиеца и М’глата малко преди участието му тази вечер (четв, 13 септ) в партито Легенда.

Не знам дали си падаш по БГ Рап, но мои приятели решиха да възкресят всички бг хип хоп легенди на сцената на Шугър и се събираме по-скоро хора, които са слушали или не са слушали БГ рап през годините, но пък би им било мило да се съберем и да пийнем по едно под бийтовете на бг генгста вълната и да си припомним добрите стари времена.

Хванах Колумбиеца за няколко въпроса.

Човече, чухме че си почнал серизоен бизнес? С какво се занимаваш и това ли е причината да се покриеш през последните няколко години?

Наистина в последните години навлязох сериозно в строителния бизнес, реализирахме редица мащабни проекти. Може да се каже че съм един от добрите проджект мениджъри . Аз съм и един от първите хора в България разработили големи проекти за Фотоволтаични централи и в последствие участвах активно в реализирането им. Бъдещето е във възнобновяемите източници. Може да се каже, че светът е на прага на енергийна революция.

Относно рапа, в никакъв случай не съм се покривал, защото през цялото това време творихме песни които истинските фенове са чували , по скоро единствените ъдърграуд хитове са наши, колкото и да се бият неможачите в гърдите. Те правят стара музика, а нашите песни през този период нямат нито миг медийна популярност. Истината е, че ние сме независими и имаме огромен брой фенове, кой банкер, кой полицай, кой политик… хора с най-различни професии. Лично моето мнение е, че определен кръг в музикалния бизнес не харесва независими и силно популярни артисти и направиха медийно затъмнение, за да си прокарват боклуците. Резултата е забавяне на цялата Рап индустрия с 10 години и фалиралата телевизия ММ . Заблудата беше, че поп фолкът е най-слушаната музика в България е насаждана умишлено, но както всяка заблуда и тази пропадна.

Като представител на бизнеса и хип хоп легенда, кое според теб впечатява повече мацките, славата или мангизите?

Според мен е съвкупност МЛАД , БОГАТ И ИЗВЕСТЕН .

Това, че си се захванал с бизнес, означава ли че вече не мислиш за лейбъли, музика и т.н.? Готвиш ли нови парчета или готвиш нови бизнес планове?

Картела рекърд се радва на огромна популярност и е основният генератор на подема наречен Третата вълна . Радваме се, че колегите ни се вързаха на акъла и се втурнаха да творят. Резултатът е убийствен. Станахме свидетели на тотални хитове, нещо което друг стил в България не е правил . Има много нови неща, на които ще станете свидетели съвсем скоро.

Каква е причината да се качиш обратно на сцената?

Никога не съм слизал , музиката не е баница да я замесиш и да я опечеш . Това е изкуство и няма формула за интензивността и.

Като си говорим така е редно да те питам какво прави брат ти – М’глата? Има ли шанс да направите нещо заедно пак или да ви видим на сцена?

Той е супер, един от най големите рапъри в България. Мисля, че има още какво да даде на света.

По принцип музикантите се дразнят да ги питат как са измислили имената си и се е случвало някой журналист да изяде тупануик. Понеже правим интервюто по мейл, не мога да не те питам защо те наричат Колумбиеца?

Вечния въпрос . Това е артистичен псевдоним, повечето творци имат такива .

Кое е най-доброто колумбийско – белото, колумбийките или нещо друго?

Здравето.

И последно… кой е най-известният ти баджанак?

Парите и жените са интивни неща аз не те питам с кой си лягаш :)

Ако ви се идва на партито с Колумбиеца в Шугър днес (13 септ), следвайте линка за повече информация: http://www.facebook.com/events/430605443648115/