Защо искам синя зона?

Аз искам синя зона. Или зелена зона. Или някаква зона, защото сега не ми харесва. Истината е, че от какво центъра стана зелена/синя зона всички хора, които искат да слязат до центъра с кола искат да паркират в околнирте квартали, където това все още е безплатно. Лозенец винаги е бил пълен, но от няколко седмици насам, вече ми спират и пред гаража. Ето ситуацията в момента:

Някои от съседите са започнали и саморазправа (не съм вдигнал аз чистачките, не съм сложил и камъка).

А ето каква е ситуацията на синята зона (сряда, 10 окт, 15:00). Няма никой. Свобода.

Та искам и моят квартал да се изчисти от колите на тези, които искат да идват с кола в центъра. Честно казано искам синята зона да стане 5 лв (в Копенхаген съм плащал 7 евро на час), а зелената да обхване и улиците наоколо.

В края на краищата, не може в най-бедната ЕС държава, всички да мрънкаме за цените на бензина и в същото време да не слизаме от колите.

T.e. ако искаш да ходиш с колата си навсякъде следвай някое от следните условия:

1. Паркирай някъде, където не пречиш
2. Ако няма такова място, използвай платен паркинг или синя/зелена зона.
3. Ако не ти се дават пари ползвай градски транспорт (като мен) или ходи пеш (пак като мен).
4. Ако те е гнус от рейса си хвани такси

… но моля те, при всички положения, ако няма къде да паркираш, не си слагай колата на тротоара или пред гаража ми, а си я остави пред вас.

Кой бе казал: “Развитите общества се познават, не по това, че бедните ходят с кола на работа, а че богатите ползват градски транспорт”.