Къде разцъкват милиардерите?

Значи, ако погледнете този блог ще откриете стотици правописни грешки. Честно, не съм най-грамотния блогър. Обаче, ако тръгна да правя заведение сигурно поне ще видя как се изписва.

Кралете на бившия чалга денс хол Версай или Versai, така и не изписаха правилно името на заведението – Versailles.

Но не само това. След като Версай не успя да мръдне от статута на дупка в жълтите павета, то на негово място гордо “изникна” или по-скоро се закопа, клубът на милиардера – Bilioner. Какво ли ще правят милиардерите под земята не знам, но дори и това не се изписва така, а както всички знаем – Billionaire.

Факт, аудиторията му не може да го прочете, нали. Така навремето ми разправяха как в Благоевград всички викали на NO NAME – “По пате”. Не заради друго, ами защото на латиница се изписва с малки букви – “no name”.

А, някой помни ли Нару (чете се на кирилица). Така викали на Хепи (Happy) в някои варненски квартали.


Други статии

5 comments

 1. пламен · March 26, 2013

  обаче на фейсбук страницата му цари правописна шизофрения… http://www.facebook.com/BillionaireSofia

 2. Alex · March 26, 2013

  Ххаха “по – пате-то” ме разби :)
  Относно клубът на милионерите (бас ловя, че вътре има промоцийка уиски с 3 фанти и 2 пакетчета семки за 48 лв и 56 ст. с ДДС) уж щял да бъде от веригата на Флавио Бриаторе, а то се оказа май, че той ще ги съди за името и те го смениха (не ми е 100% информацията).
  Но от друга не-юридическа гледна точка – според теб на кой от посетителите му пука как е изписано и дали въобще може да го прочете ако има повече букви? :)

 3. билиар-дер · March 26, 2013

  Хубаво си се сетил да им критикуваш правописа, ама нали се сещаш, че ако ги изпишат правилно – нЕма произнасяне! И гледаш ти, едри гологлави момченца и техните силиконови цуцки, сричащи името на клуба … А друг е въпросът, че половината от тях, не знаят, че билионер е милиардер, знаят че става въпрос за повече от милиони, ама колко … :)

 4. Pingback: Къде паркират милиардерите? | Kiro.bg
 5. Vanya · March 26, 2013

  Алекс е прав, рекламираха се като част от веригата на Бриаторе, но ги хванаха и смениха изписването.