Андрей Слабаков – българският Марлборо мен

Не мразя Андрей Слабаков. Изненада, нали? Даже съм му бил фен на филмите “Вагнер”, “Перловец-река на живота” и “Хиндемит”. Предполагам не са много хората в България обаче, които го свързват с тях.

Слабаков е повече известен като телевизионен мозък – дава ни съвети за живота.

С толкова дим около себе си Андрей е българският Марлборо мен. Но без кон. С едно леко отклонение: Wayne McLaren, David McLean и Dick Hammer – три от лицата на Marlboro умират от рак на белия дроб. От тогава боротата не се рекламрат с каубои.

Тия дни виждам Андрей грее от витрина на Витошка. Как ми беше залипсвал. То направо взе, че ми се допуши. Поне да го бяха взели за реклама на Виктори, ама те май сега са на нова вълна. Млади актьори със свеж бял дроб.

После се замислих. След като бе водач на протестите за ток, Андрей изчезна. Може би е намерил мир в себе си – според позата лотус в рекламата на електронни цигари. Ще го видим ли на протеста… или ще го видим на контрапротеста?

2 comments

  1. градинко · September 16, 2013

    Минаването на електронни цигари сигурно ще спаси доста животи от преждевременно приключване. А ние с протестите какво постигнахме?

  2. Mart Kawaii · September 16, 2013

    Супер, ама винаги съм се чудила защо нямаш пост за цепката на гъза на Николета Лозанова, която потопена в морето мирише на Рефан Light 192… https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT2qWYhKDHBm48t_CVE0supK7HKdaEGSktnEsf-HI1XNqMs0BKz