Последните 2 години от моя живот

      Преди 2 години, изкарах Нова година в тоалетната нарочно. После го написах в блога си и материала бе четен около 7000 пъти и получи над 600 лайка във фейсбук. Казвам го, защото ми стана странно, кой ли толкова се интересува от моя…

Гроб в планината

Наскоро се качих до Мальовица и се спрях за малко на паметните плочи. Отделете миг да прочетете надписите. Забелязах колко много плочи са подписани от “приятелите”. Завиждам на тези хора, които са останали в планината по някакъв начин. Предпочитам техният край пред парцел на Софийски….

Как щяха да изглеждат любовните сапунки, ако ги пишеше Киро?

О, да. Каква драма. Каква напечена ситуация. Киро разказа история “Пощенска кутия за приказки”, в която сподели една от нелепите си истории. Всички прилики и разлики с истински лица и събития са къде случайни, къде не. Ако не ви се гледа, може да четете текста,…

Disposable heroes

Прибираме се като след битка. Уморени си влачим доспехите по паветата и тътрейки взимаме разстоянията. Днес не сме загубили битка. Просто не сме спечелили нищо ново. Не сме успели да се преборим за крачка напред. Месеци сме влагали усилия и сме се надявали. Смятаме, че…

Dreams diary pt.1

Вървя с първата ми приятелка и не можем да спрем да си говорим. С нея не сме се виджали последните 10 години и не си говорим не само по тази причина. Вали дъжд, някакви хора свирят на сцена, като фестивал ще да е. Говорим си интересни неща и направо се разбираме и без думи.

Викам и “Абе, ти нали знаеш, че по-скоро сме нещо като скарани и не си говориме и това най-вероятно е сън.” На което тя отговаря, “Как ще е сън, нали вали дъжд и сме мокри. Щяхме да се събудим.” Мамка му, звучеше логично. Убеди ме. Въпреки, че пак се оказа сън.

Безработен

Киро с Men's Health в ръка

Киро с Men's Health в ръка

Това не е снимка, на която искам да покажа, че не правя нищо. Напротив. В последния брой на Men’s Health можете да прочетете статията ми “Свободна позиция” на цели 6 страници. Верно, половината е снимки.

В нея обяснявам, колко е куул да напуснеш офиса и да си барман на плажа или фриленсър. Взимай си от РЕП-а самоучителя за нов живот и свиркай с уста. Мини после да удариш и по едно на Бара срещу фара, където съм това лято.

Господ говори през ipod-a ми

Не знам дали съм ви споменал, но тази зима имаше един момент, в който гълтах ксанаксчета като бонбонки, само да установя, че те нито успокояват, нито ти правят хубаво. Та карайки ски на прекрасното слънчево Ливиньо, рееейки се из пистите, всъщност се намирах в жестока дупка и вече нищо не помагаше да си върна нормалната мисъл в главата. Химията очевидно не работеше, а проблемът се засилваше.

И по едно време просто както си карах спрях се, много сериозно се замислих за човека, който прави нещата и му казах на глас: “Моля те, дай ми някакъв знак, за да се издърпам нагоре, защото вече не вярвам в нищо. Загубил съм се.”

Е, не казах точно това, беше много по-изтерзано, но в общи линии добивате представа. Та помолих се и си пуснах ipod-а и това да първите три парчета, които потекоха през слушалките. Накарая лежах на средата на пистата, гледайки небето и благодарях на глас. По-сигурен знак не бях получвал никога. Та има ли Господ? Прецени сам, виж какво ми каза моят ipod:

The Pierces – Glorius

I felt his hand today, across my shoulder,
I’ll kneel down to pray
Say afterlife’s OK,
But it got so lonely when you turned away

God bless the world, it’s so glorious
God bless the ones we’ve loved
God bless the ones we’ve lost
God bless the world, it’s so glorious
I will never die, never die like you

N.E.R.D. – God Bless Us All

Hold your head lil’ bruh
You’re not dead lil’ bruh
You are brown and this world is black and white lil’ bruh
I know how it sounds lil’ bruh, but you’ll be alright lil’ bruh

I bet this song, make no sense to you
With the world on your shoulders, what can you see?
God blessed us all, with the gift to pursue
Just clear your mind and, you’ll feel like me

Lenny Kravitz – Life aint ever been better then it is now

Thank you god that I am able
Got my shelter and food on the table
got my health
don’t need no pride
’cause everything I need you gave me inside
life aint ever been better then it is now
I aint lonely
I’m by myself
cause when you got the Lord you got all the wealth

За сравнение преди това в главата ми беше само парчето на The Heavy – Short Change Hero (но вместо HERO сменете с КИРО, щото така го чувах аз)

I can’t see where you comin’ from,
But I know just what you’re runnin’ from.
And what matters ain’t the “who’s baddest,” but the
Ones who stop you fallin’ from your ladder, cos

This ain’t no place for no hero (Киро).
This ain’t no place for no better man.
This ain’t no place for no hero (Киро)
To go “home.”

Кой мрази Киро? Запиши се в списъка.

Напоследък блокирах доста хора във FB. Ако си сред тях, искам да знаеш, че не те мразя. Ако си сред тях трябва да знаеш, че старите неща и новите просто не вървят ръка за ръка. Всеки си избира пътя, по който има най-малко напрежение. Ако съм те изтрил означава, че вероятно ми е мъчно за теб, но ти си направил така, че да не ми е хубаво.

Не мога да се движа в замърсени води. Ако искаш да изразиш омразата/неприязънта/яда си, направи го в коментарите отдолу. Feel free. Няма да трия мнения. Искам да видя колко сте.

Гей ли е Киро?

Понеже са ме питали, покрай работата ми в ММ, а мислех, че е очевидно. Т.е. очевидно е, че не съм. Все пак, намерих си уникална тениска и не мога да спра да се хваля с нея. Струва 10 кинта от евтиния мол в Банкок. И както виждате има уникален ефект върху по-хубавата половина от човечеството.

gay t-shirt

gay t-shirt

Отмъщението

Никога не съм писал разказ. Ето пробвах се. Сигурно не става, знам ли. Поствам си го в блога, защото на драскачите мястото им е в собствените им блогове. Простете ми правописните грешки. Ето го и него: Веднъж ме биха, нарочно се свлякох с идеята да…