Гроб в планината

Наскоро се качих до Мальовица и се спрях за малко на паметните плочи. Отделете миг да прочетете надписите. Забелязах колко много плочи са подписани от “приятелите”. Завиждам на тези хора, които са останали в планината по някакъв начин. Предпочитам техният край пред парцел на Софийски….

Пияни Хора на Попа

Да си къркан, но наточен и гаджето ти (също наточена) да се опитва да те събуди, докато спиш на трамвайните релси повръщайки. Публикувам единствено с идеята, че хората май бяха чужденци и не им се виждат лицата. Мен ме беше срам да снимам, но добрия…

Малко софийски снимки

О, Джизъс… не грешка. О, Дджизъс

Стани катаджия и карай хикс петица. За да избегнем куките караме колела.

Но, ето че в Спортна София можеш да влезеш с кола, но не и с колело. Бойко мрази велосипеда.

И врагът му знае, че е прав и не си позволява волности. Единствената не-софийска снимка.

Това последното ми напомни за другата Металика във Велинград

Парадоксът на сергията за плод и зеленчук

Погледнете тази сергийка. Намира се на Иван Асен и в нея има нещо смущаващо. Да ви кажа ли какво е?

Ако забележите внимателно ще видите, че цялата сергийка е изцяло обградена от кашони за банани. Парадоксално на тази сергия за плод и зеленчук не продават банани. Питал съм поне 10 пъти. И не зареждат. Но кашони от банани има.

Частен боклук

Кофа за боклук с катинар | Снимка:kiro.bg

Кофа за боклук с катинар | Снимка:kiro.bg

В нашия тренди и гъзи квартал – Долен Лозенец, може да бъде забелязана най-новата мода, а именно частна кофа за боклук с катинарче. Замислих се, на какво ли се дължи това. От една страна собствениците на имота наоколо може би да не искат всеки да си хвърля боклука в тяхната кофа, но ми е чудно дали боклуджиите, които събират сметта също имат ключ, за да я обслужват един вид.

Представям си какво ли си говорят клошарите. Сигурно се носят легенди, за онази кофа за боклук в Лозенец, в която има такива яки боклуци, че даже се заключва.

Срамна газ

Вече съм спокоен. Ще мога да си купя гъзи кола и да си я карам на газ както и правя с тойотата досега. Освен, че никога не съм смятал газ-та за срамно гориво (некои гъзари си предпочитат бенза и дизела, но щом ги кефи), виждам, че вече доста хора са се светнали и то с нови коли. Верно е, да видиш пернишки 500 SL на газ не е толкова странно, но Lexus и ТТ не бях виждал досега.

Снимките са правени от мен на две различни бензиностанции. Забелязах, че не са си сложили задължителната лепенка, която указва наличието на газова уредба. Какво да се прави. Може пък да ги е срам.

Молба за отпуск

Молбата за отпуск е истинска, подаде я една колежка. Беше одобрена. Чакаме почерпката. На мен никакъв отпуск не ми е останал, е трябва моята да я обкова в златни кантове сигурно ;)

Ще ме познаеш по номера

Има доста БГ тъпаци, които искат да имат е*ем-ти-яките-номера, но ето че и в Румъния се срещат селтаци. В случая хикс тройка с надпис BMW в номера в случай, че не се сетиш, нали!