Mtel на екстази или поглед 13 години назад към сп.Егоист

Значи, вчера се разрових в старите списания да намеря нещо интересно за личната си библиотека, в твърде личната си обител. Ровейки, изрових един стар Егоист, но не от най-старите. Юни 2000-та. Сашо Жеков е главен, Нойзи е редакционен директор, а Емо Захариев – криейтив директор. Сред имената в редкацията можем да забележим Ина Григорова, Богдан Русев, Владимир Константинов – Чоки и дори Еленко Еленков в ролята на дизайнер, но всъщност и пишещ дизайнер.

Egoist 2000

IMG_1098

Яко, още в самото начало Богдан Русев ни дава да надникнем към Властелинът на пръстените, който забележи, ще излезе чак след една година. Богдан се прехласва и има защо.

IMG_1099

Реклама на Боро, когато още не беше забранено и каубоите не умираха от рак, докато пушат.

IMG_1100

Още един материал, в който Богдан отива на врачка и тя му познава всичко. До колкот знам, днес той си партнира с жената на астролога Станчев. Т.е. човека явно верно са му познали на времето.

IMG_1101

IMG_1102

Ех, Загорка още я имаше в малко специално шише (и сякаш не беше толко “специална”, поне за мен), а Астика все още се рекламираха с ужасно нелепи сток фотос от Америка. Ама къде ти тука щастливи хора и самолети, бе.

IMG_1103

Темата на броя са абитурентите и техните мечти. Общо взето уж всички обещават да остана в България, но аз се питам къде са те сега и все още ли са толкова красиви. Щото са ми набори, пък аз съм си още готин (нали, бе!)

IMG_1121

IMG_1104

Две интересни реклами, които ни канят да видим в бъдещето. То за тва JVC ги няма днес в камерите. Останаха си на мини дв-то, което сякаш май не се наложи като домашен формат. Много бързо си замина. А супер виейчеса на Панасоник, ех… къде ти е сега онова ей ди качество. Според мен следващия готин app ще е някой да направи видеото да се състарява, не като инстаграм, а като VHS.

IMG_1122

Реклама на А4. На пръв поглед старо Ауди, но я ми кажете зашо номера му е унгарски. Егаси.

IMG_1105

IMG_1107

Следва интервю с изгряващата звезда на БГ киното Джордж Станчев, относно филма Daydream Believers: The Monkees’ Story. За съжаление в IMDB, филмът няма дори обложка, но е с нелош рейтинг. 5.5/10. Един от следващите филми в кариерата на българина Джордж е Shark Attack 3: Megalodon с рейтинг 2.6/10. Това искам да гледам аз. Случайно или не, Джордж е син на Димитър Станчев, продуцент на Супершоу Невада. За още по-голямо съжаление не успява да пробие в Холивуд. Но нали си имаме Нина Добрев.

IMG_1108

IMG_1109

Следва интервю с няколко банди, които са надежда на БГ музиката. Ъпсурт са още четирима и на никой в мейнстрийма не му минава през ума, че тия момчета носят много акъл със себе си. Днес, десетки песни, запомнящо се творчество, Хазарта говори неща като в това силно интервю за Капитал (от 2013-а).

IMG_1110

Абе, какво ли правят Антибиотика днес? Винаги съм искал да обадя червенокосата.

IMG_1115

IMG_1114

IMG_1113

Еленко прави разбор на БГ нета. Интересно е, че office.bg изглежда както го е видял еленко тогава, а amazon-bg.com отдавна е изфучал. А помните ли останалите архивни линкове.

IMG_1116

IMG_1117

IMG_1118

Малко мода от БГ партитата. Добре, че ловпарейда умря. Честно. И аз подскачах там с боядисана коса, ама се радвам че в плеъра ми днес са Дизи Раскал, Пол Маккартни и Трентемьолер. Нека Метрополис си остане погребан там някъде.

IMG_1119
Тогавашният издател на Егоист – Мартин Захариев. Тогава просто бизнесмен, а днес и част от престъпния режим на БСП. Колко жалко. Мдааа.

IMG_1120

Парти гайд на заведенията в Стара Загора. Днес дали има някое клубно място там? Съмнявам се.

IMG_1123

IMG_1124

“Всяка една неделя” точно излиза. А още има и ревюта на видеокасетки. Чудя се кога ли е било последното ревю на касетка?

IMG_1125

IMG_1126

Мега хит реклама на Мтел, тогава само партньори на Мобилтел. Реклама с наркоман. Кажете честно, не е ли велика? Изпържен елиън от амфета и защо ли е разперил така ръце?

IMG_1128

Тая реклама с голите задници я помня.

IMG_1127

Статия, когато по списанията още имаше ревюта на сайтове… Помня го.

IMG_1129

Приключенията на Малката тъпа Гина – тъп разказ от Сашо Жеков.

IMG_1130

IMG_1131

IMG_1132

Пореден преглед на рекламите. Да си спомните Мтел от къде тръгват.А, Ериксона? А?