Една малка победа

В продължение на една година снимах как всеки ден колите заемат все по-голямо място в квартал Лозенец. Причината е зелената и синя зона на центъра и по съвсем разбираем начин, хората идваха да пракират безплатно в квартала. Написах една статия “Защо искам синя зона“, в която обясних защо смятам, че е необходимо.

Постепено нещата започната да излизат от контрол. Ето малко снимки.

IMG_0039

IMG_0104

IMG_0123

IMG_1237

IMG_1245

IMG_1260

IMG_1263

IMG_1270

Хората започнаха да паркирак коли и камиони в градинката и на самата алея, където минават хората. Не веднъж вдигах чистачки, веднъж бягах от момчета в анцузи, които искаха да ме набият за това (не ме хванаха), писах бележки, бях мил. Звънях в общината, на паяците, говорихме с хора от квартала. Един ден общината (предполагам) оправи работата. Мога само да им благодаря.

1

2

3

2 comments

  1. камбо · July 2, 2014

    На скоро споделих на стената си въодошевлението от въвеждане на Зелена Зона в целия Лозенец. Казах си – най-накрая. Ще има ред в квартала. И веднага бях оплют от явно други хора живеещи в квартала, за които 10лв на месец за паркинг явно бе твърде много или ходенето до общината за вадене на винетка. Не можах да ги обедя, не се и опитвах. Просто нямам търпение Лозенец да заприлича на центъра със синя зона, който е подреден и регулиран.

  2. Brandi · July 2, 2014

    This ariclte went ahead and made my day.